CONVENTIONELE GLASBEWASSING 

De conventionele manier van glasbewassing is bij de meeste mensen wel bekend. Het beeld van een glazenwasser met een emmer en een ladder is een vertrouwd gezicht. Sommige objecten of panden vragen nog steeds om de conventionele aanpak.

TELESCOPISCHE GLASBEWASSING (OSMOSEWATER)  

Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd, “puur”- of “schoon” water  genoemd. Gedemineraliseerd water wordt ook toegepast in niet-onderhoudsvrije accu’s. Dit pure water laat geen residu op uw ramen achter, simpelweg omdat alles eruit gefilterd is. Verdampt osmosewater laat dus niets achter. Uw raam droogt op zonder druppels of strepen.

Het osmosewater wordt aangebracht met behulp van een uitschuifbare telescoopsteel. Op de telescoopsteel zit een borstel bevestigd die het osmosewater over het raam verdeelt. Het osmosewater wordt door middel van een slang langs de steel omhoog gepompt. Tijdens het borstelen wordt constant osmosewater gespoten. Je ziet dan ook dat er veel water omlaag valt. Omdat het osmosewater een verbinding aangaat met het vuil, trekt het osmosewater het vuil als het ware van het raam af (het oplossende vermogen van water) zelfs tot in de poriën van het glas.